chrome firefox opera safari iexplorer

Львівський гросмейстер Василь Іванчук вийшов у лідери паризького Гран-прі

27 вересня 2013 о 10:29

Український гросмейстер Василь Канчук очолив турнірну таблицю чергового етапу серії Гран-прі Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), який проходить у Парижі (Франція).

У четвертому турі Іванчук чорними фігурами обіграв француза Лорена Фрессіне і вийшов в лідери турніру. Львів'янин випереджає за додатковими показниками Бориса Гельфанда з Ізраїлю, в активі якого також 3 очки.

Українець Руслан Пономарьов після нічиєї з росіянином Євгенієм Томашевським набрав 2 очки і перебуває в середині турнірної таблиці.
У п'ятому турі 27 вересня Іванчук зустрінеться з росіянином Олександром Грищуком, а Пономарьов зіграє з італійцем Фабіано Каруаною.

Завершальний, 11 тур паризького етапу Гран-прі ФІДЕ, в якому грають 12 шахістів, заплановано на 4 жовтня.

Джерело: Вголос
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути