chrome firefox opera safari iexplorer

Найстарша газета у світі відмовляється від друкованої версії

26 вересня 2013 о 12:17

Після майже 280 років випуску найстарша у світі газета прийняла рішення про відмову від випуску друкованих версій і повний перехід в інтернет-простір, пише DT.UA.

Видання lloyd's List було засновано в 1734 році як невеликий паперовий збірник оголошень і інформації, копії якого розклеювалися у лондонських пивних, ресторанах та інших громадських місцях, таких як порти і вокзали.

Газета повідомила, що продовжує існування, але з грудня повністю припиняє друк випусків і буде випускати тільки версії в цифровому варіанті.

На сьогодні газета вважається постачальником новин та аналітичного контенту, пов'язаного з глобальним ринком морських перевезень. Менеджмент видання повідомляє про падіння інтересу публіки до друкованої версії видання. Нещодавно проведене дослідження показало, що лише 2% читачів видання використовують строго паперову версію, тоді як інші частково або повністю працюють з онлайн-версією видання.

«Переважна більшість наших читачів віддають перевагу цифровій версії, а не друкованій», — каже нинішній головний редактор видання Річард Мід. — Цифровий підхід пропонує нові можливості та виклики, окрім того, за допомогою нього можна створити видання, яке буде оновлюватися у щохвилинному ритмі, пропонуючи максимально швидкі новини читачам. Окрім цього, з введенням цифрової версії автоматично знімається питання з доставкою нових випусків читачам".

При цьому він зазначив, що для Lloyds List, як і для будь-якого іншого видання, перехід на цифру є складним як організаційно, так і психологічно. Головред видання зазначив, що темпи продажу друкованої версії падали в останні 10 років, і компанія була змушена якось реагувати на зміни.

Нагадаємо, що раніше й інші західні видання-старожили, такі як Christian Science Monitor, Newsweek, а також US News & World Report теж перейшли у глобальну мережу, відмовившись від друкованих випусків.

Розділи: Суспільство