chrome firefox opera safari iexplorer

Україна піднялась на деілька сходинок у рейтингу щастя

09 вересня 2013 о 12:01

Україна посіла 87 сходинку у рейтингу країн за рівнем щастя їхніх громадян. Загалом у рейтингу оцінювались 156 країн. Минулого року Україна була на 91 сходинці.

Найщасливішими виявились Данія (1 місце), Норвегія (2 місце), Швейцарія (3 місце), Нідерланди (4 місце), Швеція (5 місце). 

На шостому місці – Канада, Австралія у рейтингу 10, Ізраїль – 11, США – 17. Велика Британія у рейтингу на 22 сходинці, Німеччина – на 26, Японія – 43, Росія – 68, Китай – 93.

Звіт World Happiness Report опублікований вдруге на замовлення ООН.
Для розрахунків брались до уваги шість показників: ВВП на душу населення, тривалість життя, наявність людини, на яку можна покластись, свобода приймати життєві рішення, свобода від корупції, щедрість.

Найменш задоволені життям мешканці країн Руанди, Бурунді, Центральноафриканської республіки, Беніну і Того.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути