chrome firefox opera safari iexplorer

Україна піднялась на деілька сходинок у рейтингу щастя

09 вересня 2013 о 12:01

Україна посіла 87 сходинку у рейтингу країн за рівнем щастя їхніх громадян. Загалом у рейтингу оцінювались 156 країн. Минулого року Україна була на 91 сходинці.

Найщасливішими виявились Данія (1 місце), Норвегія (2 місце), Швейцарія (3 місце), Нідерланди (4 місце), Швеція (5 місце). 

На шостому місці – Канада, Австралія у рейтингу 10, Ізраїль – 11, США – 17. Велика Британія у рейтингу на 22 сходинці, Німеччина – на 26, Японія – 43, Росія – 68, Китай – 93.

Звіт World Happiness Report опублікований вдруге на замовлення ООН.
Для розрахунків брались до уваги шість показників: ВВП на душу населення, тривалість життя, наявність людини, на яку можна покластись, свобода приймати життєві рішення, свобода від корупції, щедрість.

Найменш задоволені життям мешканці країн Руанди, Бурунді, Центральноафриканської республіки, Беніну і Того.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути