chrome firefox opera safari iexplorer

90-річний художник малює рекордну кількість портретів Тараса Шевченка

24 жовтня 2013 о 10:02

Дві сотні портретів Тараса Шевченка взявся намалювати 90-річний художник зі Сміли Федір Кучер. Виконати свою мистецьку задумку чоловік планує до 200-річчя від дня народження Кобзаря, що припадає на наступний рік.

У той час, коли дідусі та бабусі сидять на лавочках під під’їздом, нарікаючи на своє здоров’я, 90-річний Федір Кучер не випускає з рук пензля. Малюючи, він ніби втікає від старості.

«Я не можу сидіти без діла й чекати, приходу кістлявої з косою. Для мене найгірше — коли немає, чим себе зайняти», — розповідає Федір Кучер.

Найбільша радість для нього — робота над портретами, особливо ж над портретами Тараса Шевченка.
«Творчість Тараса Шевченка я взагалі люблю, — розповідає Федір Кучер. — Його „Заповіт“ ще з дитинства мені в душу запав».

На підтвердження цьому — шафи з книгами, серед яких кілька полиць із «Кобзарями». А упродовж останніх років до книг додалися ще й портрети Тараса Григоровича. У квартирі дідуся такі портрети скрізь — у кожній кімнаті їх по кілька десятків. Усе через те, що шість років тому Федір Кучер замахнувся намалювати аж дві сотні портретів Кобзаря, присвячуючи свою майже рекордну працю 200-літньому ювілею Тараса Шевченка.

Джерело: mydim.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути