chrome firefox opera safari iexplorer

Чи буде суспільне мовлення в Україні?

11 жовтня 2013 о 14:38

Законопроекти про суспільне мовлення та про роздержавлення ЗМІ потребують доопрацювання, але важливо не тільки їх ухвалити, а й проконтролювати виконання. Про це заявив Микола Томенко.
 
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко висловив цю думку під час прес-конференції «Навіщо нам дві України, або «неєвропейська» практика проти європейської риторики», яка відбулася 10 жовтня у прес-центрі Національної спілки журналістів України (НСЖУ).
 
За словами депутата, у Верховній Раді є готовність як з боку провладних фракцій, так і з боку опозиції шукати компроміси в питанні медійних законів і, хоча законопроекти про створення суспільного мовлення та про роздержавлення комунальних ЗМІ, потребують доопрацювання, але треба «дати старт процесу». Також Томенко підкреслив, що важливо не тільки ухвалити ці закони, а й проконтролювати виконання.
 
«Я говорив про те, що треба створювати громадську раду і по одному, і по іншому проекту, куди б увійшли представники Держкомтелерадіо, НСЖУ, медіаорганізацій. Ми повинні стартувати і в роздержавленні, і в суспільному телебаченні. Бо можна до безкінечності знаходити недоліки, але не зупинятися на цьому — контролювати процес і вносити зміни», – наголосив депутат.
 
Також він сказав, що недоцільно приймати так звані «європейські» закони лише «для галочки», аби були враховані всі вимоги вступу до ЄС.
 
Нагадаємо, 10 жовтня Верховна Рада мала розглянути законопроект №1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», однак, депутати не встигли дійти до цього питання.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути