chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця жовтня в Україні буде тепло і сухо

22 жовтня 2013 о 10:57

23-24 жовтня очікується зниження нічної температури до -1, вдень до +4, але з 25 жовтня знову потеплішає.

Кінець жовтня буде сухим і теплим 

До кінця жовтня в Україні збережеться тепла погода, істотних опадів у вигляді дощів не очікується.

Про це під час брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Кульбіда.

Зокрема, за його словами, 21-22 жовтня на територію України прийде малоатмосферний фронт. У зв'язку з цим очікуються місцями нетривалі дощі. Протягом 22 жовтня, як зазначив синоптик, опади припиняться. Температура повітря становитиме близько 10-22 градуси тепла. Проте, як уточнив Кульбіда, вже 23-24 жовтня очікується зниження нічної температури до -1, вдень до +4, але з 25 жовтня температура знову почне підвищуватися.

«Температура повітря прогріється до плюс 10 — плюс 22 градусів тепла в південних областях. Короткочасне похолодання очікується протягом 23-24 жовтня. Воно торкнеться східної України, де можливе зниження нічної температури до 1-4 градусів морозу і денної температури до 4-9 тепла. Але це похолодання буде короткочасним і вже з 25 жовтня температура повітря знову підвищиться. Таким чином, можна зробити висновок, що до кінця місяця переважатиме тепла суха погода», — зазначив синоптик. При цьому він наголосив, що температура повітря в жовтні на 7-8 градусів перевищуватиме норму.

Джерело: noocrat.com
Розділи: Довкілля

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути