chrome firefox opera safari iexplorer

Гнучкі екрани для смартфонів запущені у серійне виробництво

08 жовтня 2013 о 10:07

LG Display, підрозділ компанії LG Electronics, що займається дисплеями, запустив у серійне виробництво гнучкі екрани для смартфонів. Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті LG Display у понеділок, 7 жовтня.

Відомо, що діагональ екранів складе шість дюймів. Дисплеї будуть складені з органічних світлодіодів (OLED). Радіус кривизни екрана дорівнює 700 міліметрів; вигин буде простягатися по всій поверхні дисплея, від нижньої до верхньої межі.

Згинати екран буде можливо за рахунок використання пластикової, а не скляної підкладки. Завдяки їй же дисплей, створюваний LG Display, буде одним з найбільш тонких і легких у світі. У товщину він буде налічувати 0,44 міліметра при вазі 7,2 грама.

За даними Reuters, свій перший смартфон з гнучким екраном LG представить вже в листопаді. Технічні характеристики апарату невідомі; CNET уточнює, що він буде називатися G Flex. Корпус пристрою буде жорстким.

Не виключено, що в боротьбі за право називатися виробником першої в світі телефону з «зігнутим» екраном компанію LG випередить Samsung. За чутками, вона готова анонсувати такий апарат вже в жовтні. Смартфон нібито отримає назву Galaxy Round і по «начинці» буде відповідати Galaxy Note 3.

І Samsung і LG, які вже представили кілька смартфонів-прототипів з вигнутими екранами. Обидві компанії, крім цього, випускають «вигнуті» 55-дюймові OLED-телевізори. Вони коштують близько десяти тисяч доларів США. Навесні 2012 LG освоїла випуск гнучких екранів на електронних чорнилі.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство