chrome firefox opera safari iexplorer

Хто має право на субсидії?

24 жовтня 2013 о 12:02

Субсидія – це державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, яка надається для відшкодування та оплату цих послуг.Право на призначення субсидії мають сім’ї, в яких розмір плати за житлово-комунальні послуги перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу: 10% чи 15% середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Сім’ї, яким призначена житлова субсидія, сплачують за житлово-комунальні послуги 15% середньомісячного сукупного доходу. Сім’ї пенсіонерів та інших непрацездатних громадян сплачують за послуги 10% середньомісячного сукупного доходу.

Субсидія призначається з розрахунку 21 кв.метр володіння чи користування загальною площею житла на людину і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10.5 кв.метра на всіх зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі, — на загальну площу незалежно від розміру квартири. В окремих випадках субсидії можуть призначити незалежно від розміру загальної площі житла за рішенням комісії утвореної при районній державній адміністрації. Рішення у таких випадках приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Також з 23 липня 2011року право на отримання субсидії набули громадяни, які мають нереструктуризовану заборгованість із оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася до 1 грудня 2006року.

Постановою №774 врегульовано питання щодо призначення субсидій сім’ям, у яких члени родини відсутні тривалий час (працюють або навчаються в іншому регіоні, перебувають на лікуванні чи в місцях позбавлення волі).

Відбулося спрощення деяких питань щодо врахування майнового стану громадян. Зокрема, при призначенні субсидій не будуть враховуватися транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більше ніж 10 років з дати випуску та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більше 15 років з дати випуску.

Громадяни, які мають право на отримання субсидії, подають до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (у сільській місцевості – до уповноваженого сільської ради):

— заяву (затверджену Наказом Міністерства соціальної політики від 22.02.2012р. № 96);

— декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні;

— довідки про доходи кожного з осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні та тих, хто там постійно проживає (крім пенсій та державної соціальної допомоги);

— документи, що підтверджують тимчасову відсутність осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.

Для отримання консультації з питань оформлення та призначення субсидій, а також інших видів соціальних допомог громадяни міста можуть звернутися за адресою м. Виноградів, вул.Миру, 54, громадська приймальня (каб.3) і по телефону ’’ гарячої лінії’’ 2-29-61. Мешканцям району необхідно звертатись до уповноважених осіб сільських та селищних рад.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути