chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі не дають гарантій на вакцину від грипу, яку закликають купувати

09 жовтня 2013 о 21:17

У Міністерстві охорони здоров'я радять вакцинуватися, щоб вберегтися від смертельно небезпечних ускладнень, які може викликати грип, проте, не дають гарантії, що щеплена людина зовсім не захворіє, йдеться у сюжеті ТСН. 

«Ніхто не дасть гарантії, що ви не захворієте взагалі, навіть грипом, якщо ви вакцинуєтесь. Вона в будь-якому випадку попереджає важкі форми грипу. Вакцинована людина не захворіє важкою, смертельно небезпечною для нього хворобою, особливо якщо мова йде про групи ризику», — зауважила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

Від грипу радять вакцинуватися особливо тим, хто в групі ризику: дітям, вагітним, людям похилого віку й тим, хто контактує з великою кількістю людей – продавцям, водіям, правоохоронцям.

Зазначимо, що торік від грипу в Україні померло близько ста людей. А на часі недужих на грип та гострі респіраторні захворювання в Україні, проти минулого тижня, побільшало. Злягли понад 44 тис. людей. Але для нинішнього періоду — це норма, запевняють у МОЗ. У жодному з регіонів епідемпоріг захворюваності не перевищено.

Цього року Україну накриє дві хвилі грипу, передбачають лікарі. Масово хворітимуть наприкінці грудня і на початку березня. Серед трьох штамів грипу, які ходитимуть Україною, буде новий типу В «Массачусетс». Циркулюватимуть також штами типу А – «Каліфорнія» та «Вікторія».