chrome firefox opera safari iexplorer

Епідемію грипу в Україні очікують в кінці лютого

09 лютого 2012 о 09:04

В Україні зросла численність хворих на гострі респіраторні захворювання та грип, повідомляє ТСН. Лікарі припускають, що це наслідки лютих морозів, що панували в Україні минулого тижня.

Люди перемерзли, і це могло спровокувати зростання захворюваності. У полікліниках людям радять робити щеплення, щоб застрахуватись від грипу.

Можливої епідемії грипу в Україні очікують в кінці лютого — на початку березня. Інфекціоністи переконують, що вакцинуватись від недуги ще не пізно.

«Якщо людина вакцинується, то достатньо 2 тижнів, щоб в організмі виробився достатній імунітет, щоб не захворіти. Але навіть якщо на четвертий день після вакцинації людина захворіє грипом, то він у неї пройде не так як у невакцинованої людини... без наслідків, без ускладнень», — пояснив завідувач центру грипу та ГРВІ Андрій Александрін.

В центрі грипу зазначили, що на часі Україну накрила друга хвиля застуд, але вона не потужна, торік у ці дні українців хворіло на 40% більше. Нині жителів України вражають три віруси грипу — так званий «каліфорнійський», «брісбен» та «берт». Вони для українців не нові, люди на них раніше вже хворіли і у багатьох виробився імунітет.

Минулого року грип забрав життя 100 осіб. Наразі в Україні від грипу жодна людина не померла. Проте в морозні дні терапевти радять не виходити надвір без особливої потреби і, за можливістю, уникати скупчення людей.

Раціон також варто переглянути. Їжа має бути висококалорійною та містити овочі з вітаміном С — капусту, яблука, апельсини та лимони. Вітамінні ж комплекси радять приймати, проконсультувавшись із лікарем.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути