chrome firefox opera safari iexplorer

Епідемія грипу в Україні почалася з Луганщини

08 листопада 2011 о 15:01

За 44 тиждень 2011 року - з 31 жовтня по 6 листопада — по всій Україні показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижче епідемічного порога, крім Луганської області.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань охорони здоров'я Україна

На Луганщині епідпоріг по захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 7,6%.

Всього, за даними МОЗ, в Україні за звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 163 тис. 943 особи. Госпіталізовано 6 тис. 311 людей.

Загальна кількість вакцинованих проти грипу склала 101 тис. 353 людини (0,22% населення України).

Раніше керівник відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. Громашевського АМН України Алла Мироненко заявила, що взимку в Україні з'являться два нові штами грипу, до яких в українців немає імунітету.

Як відомо, найбільш масовою в минулому десятилітті в Україні була епідемія 2009—2010 років. Тоді через новий штам Каліфорнійського (свинячого) грипу перехворіли близько 6 мільйонів українців, більше тисячі померли від ускладнень. За сезон 2010/2011 року на грип та ГРВІ захворіли понад 5 мільйонів осіб.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути