chrome firefox opera safari iexplorer

МКФ «Молодість» покаже дитяче кіно

09 жовтня 2013 о 14:27

У рамках Міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбудеться кінопокази дитячіх стрічок, які увійшли до Міжнародного конкурсу фестивалю «Молодість — дітям». Про це УНН повідомили у прес-службі МКФ.

З 20 до 27 жовтня у кінотеатрі “Кінопанорама” (вул. Шота Руставелі, 19) проходитимуть кінопокази для дітей віком від 10-ти років. До складу міжнародного конкурсу “Молодість – дітям” увійдуть 8 найкращих та найновіших стрічок для дітей вітчизняного та іноземного виробництва.

Оцінюватиме їх спеціальне дитяче журі.

До конкурсної програми увійшли фільми Віктора Андрієнка “Іван Сила”, «Люблю тебе, мамо» Яніса Нордса (Латвія), «Клара і таємниця ведмедів» Тобіас Інайхен (Швейцарія), «Літо з Антоном» режисера Ясна Країновича (Бельгія), «Ракета» Кіма Мордаунта (Австралія-Лаос-Таїланд), «Троє малих» Джонаса д'Адескы (Бельгія), «Вони повернулися»бразильуя Марселу Лурделлу, «Подорож до різдвяної зірки» режисера Нільса Гаупа, Норвегія.

Спеціальна подія програми — позаконкурсний показ шедевру українського дитячого кінофільм Віктора Греся “Чорна курка, чи Підземні жителі”. Нагадаємо, що стрічка зібрала низку нагород міжнародних фестивалів, зокрема – головний приз конкурсу дитячих картин Московського МКФ і приз журі МКФ у Джифоні (Італія). На “Молодості” її представить режисер та члени творчої групи.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Нагадаємо, генеральний директор Міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі вважає, що найбільша проблема української кіноіндустрії — це відсутність нового глядача. Таку думку він висловив на прес-конференції.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути