chrome firefox opera safari iexplorer

Половина міст Львівщини не мають жодної книгарні

29 жовтня 2013 о 18:43

У багатьох населених пунктах Львівщини немає жодної книгарні. Серед міст України Львів посідає третє місце з кінця за книгорозповсюдженням.

Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомив на прес-конференції директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк, пише ZIK.

Так, він зазначив, що останнім часом збільшення кількості книгарень спостерігається у Кіровоградській, Миколаївській, Житомирській і Київській областях. Проте у Криму, Херсоні, Львові та Хмельницькому кількість книжкових магазинів зменшилась.

Михайло Ватуляк повідомив: «У нас Буськ, Дрогобич, Жидачів, Перемишляни взагалі не мають жодної книгарні. Але водночас у Турці, напевно, одна з найкращих книгарень районних центрів Львівщини.

На жаль, сьогодні половина районів Львівської області не має книгарень, а деякі – навіть газетного кіоску».

Крім того, він наголошує: «Львів – це єдине місто в Україні, де комунальні приміщення, у яких представлена українська книжка, віддають в оренду за 1 грн на рік».

Директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів повідомив, що до нового року у Львові планують відкрити ще одну книгарню – ім. Маркіяна Шашкевича.

Також на прес-конференції голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Ярослав Качмарик запевнив, що сьогодні облрада намагається сприяти книговиданню і нагадав, що на поточний рік передбачено 900 тис. грн для реалізації програми щодо поповнення бібліотечних фондів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути