chrome firefox opera safari iexplorer

Українські видавці продаватимуть книги без «накруток»

30 грудня 2012 о 13:15

Декілька вітчизняних видавництв оголосили про своє рішення об’єднатися в “Український книжковий альянс” з метою створення мережі з продажу українських книг за доступними цінами від видавців. Про це розповів президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін під час “круглого столу”.

За його словами, члени альянсу вимагатимуть комунальних площ під магазини, де вони зможуть продавати свою продукцію без накруток посередників.

“Ми звертатимемося до президента, уряду і будемо вимагати виділення комунальних площ під створену мережу книжкових магазинів, де книги продаватимуться за однією доступною ціною по всій Україні”, – заявив Афонін.

Також він повідомив, що меморандум про створення “Українського книжкового альянсу” вже підписали 11 крупних видавництв, серед яких Балтія-друк”, “Либідь”, “Клуб сімейного дозвілля”, “Фоліо”, “Богдан”, “Ранок”, “Самміт книга” і “Лаурус”. Але не виключено, що до нього увійдуть й інші популярні вітчизняні видавництва.

“Таким чином, українські видавці зможуть дати гідну відсіч загрозі монополізації книжкового ринку російськими видавництвами”, – відзначив президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути