chrome firefox opera safari iexplorer

В столичному вузі для всіх студентів ввели обов’язковий предмет про Шевченка – профспілка

14 жовтня 2013 о 14:58

Студенти Київського національного університету Шевченка скаржаться на введення примусового курсу про Тараса Шевченка.
Про це йдеться на сторінці незалежної студентської профспілки «Пряма дія».

«Вже не перший раз пам'ять про видатного поета була спаплюжена примусовими парами з шевченкознавства: щоб змусити студентів приходити на лекції та писати 5 сторінкові реферати, чомусь знадобилися погрози недопуском до сесії», — йдеться у повідомленні профспілки.

Студенти також скаржаться через те, що через обов'язковий курс, не скасовує вивчення інших предметів, «кількість яких і без того вища ніж провідних європейських університетах».

«Не маючи достатньо часу, щоб приділити увагу досконалому вивченню базових дисциплін, або можливості самостійно обрати предмет, студенти, окрім цього, повинні написати ще й реферат, мінімум на 5 сторінок. Це, звичайно, суто формальність (будьмо відвертими: хто це все читатиме?), але ж реферати – обов’язкові», — жаліються студенти.

Зазначимо, що нововведений курс «Феномен Тараса Шевченка у культурному і гуманітарному просторі України і світу» щосереди мають обов'язково відвідувати студенти всіх курсів і усіх напрямів підготовки та спеціальностей.

Відповідні оголошення про це з'явилися у приміщеннях університету, пояснюють у студентській профспілці.

20 травня

Інші дати
20 травня відзначають:
День банківських працівників України. Всесвітній день метрології. Всесвітній день травматолога.
Розгорнути
Народився Петро Скунць
(1942, с. Міжгір'я  Закарпатської обл. - 2007) - український поет, перекладач. Автор збірок "Сонце в росі", "Погляд", "ВЕрховинська пісня", "Полюси Землі", "На границі епох", "Один" та ін.
Розгорнути
Народився Микола Мурашко
(1844, м. Глухів, Сумська область - 1909) — український художник і педагог. В 1875 році заснував приватну художню школу, яка увійшла в історію під назвою Київської рисувальної школи.
Розгорнути
Народився Олександр Мишуга
(1853, с.Новий Витків, Львівська область - 1922) – український оперний співак, педагог.
Розгорнути
Народився Борис Мартос
(1879, смт. Градизьк, Полтавська область - 1977) — визначний український громадський і політичний діяч, кооператор і педагог. Голова Ради Міністрів УНР (1919).
«Як іскра ще в тобі горить І згаснути не вспіла – Гори! Життя – єдина мить Для смерті ж – вічність ціла.» (Олександр Олесь)
Розгорнути