chrome firefox opera safari iexplorer

21 листопада в Україні потеплішає

20 листопада 2013 о 15:01

21 листопада, південна повітряна маса принесе високу температуру в Україну, лише на півночі Лівобережжя буде холодно, повідомляє УНН з посиланням на погодний портал Opogode.ua.

Тепле повітря з південних широт та опади із заходу Європи зумовлять потепління та дощі від невеликих до помірних майже повсюди. Стовпчики термометрів протягом дня піднімуться до +6+13, а на півдні навіть до +15+17 градусів.

У східній частині ще втримається холодна та порівняно суха погода. Вночі тут очікується 0-4 градуси морозу, вдень – близько +3+8 градусів.

Пориви штормового вітру можливі на півночі, сході та подекуди в центрі України, до 15-20 м/с. Напрямок вітру – південно-східний, середня швидкість 5-12 м/с.
У західних областях невеликий дощ. Температура повітря вночі +2+7, в Карпатах до 2 морозу, вдень +8+13 градусів.

На півночі часом дощ. Температура повітря вночі +4-1, вдень +6+12 градусів.

У центральній частині невеликий дощ. Температура повітря вночі +2+7 градусів, вдень +7+12 градусів.

На сході України опадів не очікується. Температура повітря вночі +1-4, вдень +3+8.

У південній частині без істотних опадів, лише в Одеській та Миколаївській областях можливий невеликий дощ. Температура повітря вночі +3+8 градусів, вдень +9+13 градусів. В Криму очікується +11+17 градусів.

У Києві часом дощ. Пориви південно-східного вітру до 15-18 м/с. Температура повітря вночі +4+6, вдень +9+11 градусів.

Пориви штормового вітру в Україні можливі на півночі, сході та подекуди в центральних областях, до 15-20 м/с. Напрямок вітру – південно-східний, середня швидкість 5-12 м/с.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути