chrome firefox opera safari iexplorer

53% українців знають про Голодомор тільки “в загальних рисах”

19 листопада 2013 о 15:20

Майже все населення України знає про Голодомор. Про це йдеться у результатах загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціатива ім. І.Кучеріва”, передає кореспондент УНН.

За результатами дослідження, лише 2% населення України нічого не знає й взагалі не чули про Голодомор.

“Проте більшість населення (53%) відповіла, що знає про Голодомор “в загальних рисах”, ще 19% — “щось про це чули” і лише 26% вважають, що добре ознайомленні з проблематикою Голодомору”, — йдеться в опитуванні.

В той же час у дослідженні відзначено, що рівень інформованості щодо Голодомору істотно залежить від віку опитуваних. Добре обізнаними з цим питанням вважають себе люди старшого віку більше 55 років – 42%, значно менше обізнані в проблематиці молодші віком від 30 до 54 років – 21% і лише 16% віком до 30 років.

За даними опитування, серед регіонів добре обізнаних з тематикою Голодомору найбільше опитаних виявилось у Центральному регіоні – 43%, найменше у Східному та Південному, де третина жителів відповіли, що “щось про це чули”.

Також в опитуванні йдеться, що основним джерелом інформації про Голодомор є ЗМІ.

“З них дізналися про Голодомор 60% населення, майже половина населення (48%) дізналися про Голодомор від родичів, 23% — під час навчання у ВНЗ чи середньому навчальному закладі, ще 17% — від знайомих та друзів, 13% — з історичних та художніх книг, 8% — з інтернету”, — йдеться в опитування.

Також там відзначається, що більшість людей старшого віку (68%) дізнались про Голодомор від родичів.

Загальнонаціональне опитування України проведено Фондом “Демократичні ініціатива ім. І.Кучеріва” з соціологічною службою “Ukrainian Cociology Servis” з 5 по 16 жовтня 2013 року. Усього було опитано 2 тисячі респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення України (старше 18 років) за такими показниками, як стать, вік, рівень освіти та регіон проживання. Теоретична похибка вибірки 2,3%.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути