chrome firefox opera safari iexplorer

Лауреатка Пулітцерівської премії напише книгу про Голодомор

13 листопада 2013 о 14:33

Американська письменниця і журналістка Енн Епплбом пише книгу про Голодомор в Україні 1932–1933 років. Про це Епплбаум оголосила на міжнародній конференції в Нью-Йорку, повідомили у прес-службі Центру досліджень визвольного руху.

«Голодомор став взірцем масового вбивства для інших тоталітарних режимів. У роки Другої світової війни такими ж методами, як у 1932–1933 роках (ізоляція, повне позбавлення їжі), нацисти знищили мільйони радянських військовополонених. І навіть Голокост на початку нагадував цю методологію – євреїв ізолювали в гетто і залишали вмирати. Потім нацисти визнали цей метод недостатньо ефективним і швидким, тому почали використовувати газові камери», – сказала лауреат Пулітцерівської премії на науковій конференції «Вимірюючи наслідки Голодомору. 80 років по тому» в Нью-Йорку тиждень тому.

Епплбом є автором книг «Історія ГУЛАГу», «Залізна завіса: руйнування Східної Європи. 1944–1956 роки».

Нагадаємо, у цьому році вшановуватимуться 80-і роковини Голодомору 1932–1933 років в Україні.
 
 
 
 

Джерело: День
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути