chrome firefox opera safari iexplorer

В Австралії схвалили заяву про Голодомор в Україні

30 листопада 2017 о 11:02

Сенат Австралії схвалив заяву про Голодомор 1932—1933 років в Україні в середу.

Про це повідомила сенатор Катрина Білик у соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні моя пропозиція щодо ознаменування початку 85-ї річниці відзначення Голодомору в Україні в 1932-33 роках схвалена Сенатом», — заявила Білик.

Також вона розмістила фотокопію положень схваленої заяви «Річниця насильницького голоду в Україні». У тексті сказано, що «насильницький голод в Україні спричинений свідомими діями комуністичного уряду Сталіна Союзу Радянських Соціалістичних Республік».

Також зазначається, що за оцінками до семи мільйонів українців померли від голоду внаслідок політики Сталіна у 1932 та 1933 роках. Сенат у заяві «засуджує ці дії, спрямовані на знищення національних, культурних, релігійних та демократичних устремлінь українського народу».

Крім того, сенатори вшанували пам'ять про тих людей, які загинули під час Голодомору. Разом з тим Сенат визнав важливість збереження пам'яті та винесення уроків з таких «чорних розділів у людській історії», щоб такі злочини проти людяності не могли повторитися.

Нагадаємо, група народних депутатів України зареєструвала проект закону, яким пропонує запровадити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору як геноциду.