chrome firefox opera safari iexplorer

70% українських освітян скаржаться на порушення прав

21 листопада 2013 о 15:49

За даними звернень на консультаційну лінію у рамках проекту ГО «Центру громадської адвокатури» 70% педагогів скаржаться на порушення їхніх трудових прав.

Про це у четвер розповіла керівник проекту Центру громадської адвокатури «Підвищення правової обізнаності педагогів через розробку комплекту брошур із захисту прав освітян «Поради освітянам з правових питань» Оксана Коваль під час прес-конференції в Укрінформі.

«За даними звернень на консультаційну лінію у рамках нашого проекту, 70% педагогів скаржаться на порушення їхніх трудових прав. В основному це проблеми при укладенні трудових договорів, контрактів, наданні відпусток, особливо додаткової соціальної відпустки для працівників, які мають дітей, порядок оплати цих відпусток, надання різних компенсацій», — сказала вона.

Водночас Коваль зазначила, що для покращення правової обізнаності освітян у рамках проекту ГО «Центру громадської адвокатури» було видано брошури, а також створено правовий сайт для освітян, де можна проконсультуватися з юристом онлайн.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути