chrome firefox opera safari iexplorer

Через місяць ціни на проїзд в усьому київському транспорті відчутно підскочать

13 листопада 2013 о 09:53

Через місяць тарифи на проїзд у громадському транспорті столиці сильно підскочать. Тепер вартість проїзду становитиме 3 гривні в усьому транспорті. 

Раніше планувалося ввести єдиний квиток на проїзд у транспорті. Але в мерії вирішили не займатися цим питанням і просто підняли тарифи. 

У кулуарах Київради говорять, що рішення стало результатом внутрішньої боротьби чиновників. А причина — грошові потоки. Керівництво метрополітену не раз заявляло про те, що виступає проти запровадження нової системи оплати проїзду. Адже в такому разі зникають жетони, а на зміну їм приходить електронна система, яка враховує кількість перевезених пасажирів, а також пільговиків. І якщо раніше громадський транспорт отримував дотації з бюджету за всіх пільговиків, то при новій системі — тільки за тих, хто реально проїхався в підземці, пишуть Вести.

«Трудові колективи транспортних підприємств не раз заявляли, що потрібно переглядати ціну проїзду. Звичайно, кияни чекали зміну системи оплати на електронну, ліквідацію жетонів. Але на відміну від адекватної і більш динамічної позиції „Київпастрансу“ керівництво метрополітену зайняло неконструктивну позицію, і фактично цей процес сьогодні зірваний. Через одного чиновника вся система не може страждати... Тому ми вийшли з пропозицією оприлюднити такий проект і почати громадське обговорення. Але робота над системою єдиного електронного квитка продовжиться», — сказав заступник голови КМДА з транспорту Михайло Костюк.

Маршрутники кажуть, що якщо громадський транспорт підніме свої тарифи, то піднімуть і вони — до 3,50-4 грн.

Нагадаємо, що в Києві мали змінити правила та вартість проїзду в метро – 75 хвилин поїздки мало коштувати 5 грн. Але це питання тепер не розглядають.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути