chrome firefox opera safari iexplorer

Конкурс з української мови ім.Петра Яцика стартує 9 листопада

06 листопада 2013 о 12:31

Чотирнадцятий Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика офіційно відкриється 9 листопада, в День української писемності та мови. Цьогоріч він стартує в Житомирі.

Про це повідомляє прес-служба Ліги українських меценатів — організатора конкурсу.

«Офіційне відкриття Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика традиційно відбудеться 9 листопада — в День української писемності та мови. Цьогоріч цей мовний марафон візьме свій початок на житомирській землі. Саме у Житомирі 9 листопада висадиться „десант“ у складі виконавчої дирекції Ліги українських меценатів та громадських діячів, котрі разом із тамтешніми освітянами та просвітянами й письменниками візьмуть участь в урочистостях з нагоди відкриття мовного турніру», — зазначається в прес-релізі.

Про готовність до початку мовного марафону, в якому щороку беруть участь мільйони школярів, студентів, учнів профтехосвіти та військовиків, на сьогодні оголосили уже тринадцять областей України.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути