chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращим детективом всіх часів став роман славнозвісної Агати Крісті

06 листопада 2013 о 18:59

Найкращим детективом усіх часів і народів визнано роман Агати Крісті «Вбивство Роджера Екройда».

Про це повідомляється на сайті Асоціації письменників кримінального жанру (CWA), яка на честь своєї 60-ї річниці провела опитування серед 600 авторів-детективщиків.

У конкурсі брали участь 10 творів, серед яких також були роман Крісті «Вбивство у „Східному експресі“», «Собака Баскервілів» Артура Конан Дойля і «Глибокий сон» Реймонда Чандлера.

Під час опитування письменники також мали обрати найкращого автора і найкращу серію детективів. У першій категорії перемогла Агата Крісті, а у другій — серія творів Конан Дойля про лондонського приватного детектива Шерлока Холмса.

Востаннє CWA проводила подібне опитування у 1998 році, і тоді найкращим майстром детективного жанру назвали Реймонда Чандлера, а найкращим детективом — «Дев'ять кравців» Дороті Лі Сейєрс.

Номером один також стала серія оповідань і романів Чандлера про приватного детектива Філіпа Марлоу.

Британські ЗМІ відзначають, що в обох конкурсах письменники віддавали перевагу класиці, а не сучасним авторам і творам.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути