chrome firefox opera safari iexplorer

Найкрасивіша українка діаспори відвідає Україну

07 листопада 2013 о 10:03

Переможниця головного конкурсу краси за межами України – Міс Українська Діаспора 2013 – Соломія Крунь відвідає Україну. Красуні подарували авіаквиток на подорож в Україну.

Про це повідомляється на сайті конкурсу.

Соломія Крунь приїхала у США відносно недавно та готується стати студенткою одного з Чиказьких коледжів, мріє отримати медичну і юридичну освіту. А її найближча родина живе у місті Чортків на Тернопільщині.

Варто зауважити, що конкурс Міс Українська Діаспора покликаний популяризувати українську культуру та традиції у світі. Саме тому конкурсантки не виходять на сцену в купальниках – замість цього вони демонструють красу і неповторність старовинних українських костюмів, пише VIDIA.

Цікавим фактом є те, що цьогорічний конкурс став історичним заходом в українській громаді Чикаго – він потрапив у вечірній випуск новин на американському телеканалі NBC 5. Також, свої привітання конкурсу надіслали американські конгресмен Майк Квіглі та сенатор Марк Кирк.

Окрім того, як і минулого року, новини про конкурс Міс Українська Діаспора 2013 опублікували всі головні українські ЗМІ. Таким чином, гасло конкурсу – заклик до дівчат, які живуть в діаспорі, назавжди залишатися українками – поширилося світом.

Найближчим часом організатори готують подарунки від українських красунь з діаспори для дітей-сиріт в Україні. Одна з фіналісток вже зробила свій благодійний внесок, подарувавши 300 упаковок дитячих сніданків, які найближчим часом отримають дітки-сироти у дитячому будинку в м. Прилуки. Нагадаємо, що це саме той дитячий будинок, куди нещодавно приїжджала з подарунками Валерія Лосюк – Міс Українська Діаспрора 2012.

Організатори також виділять кошти на необхідні речі для сиріт в Україні, зокрема маленькі вихованці дитячого будинку чекають на зимове взуття.

Також, значна кількість учасниць конкурсу Міс Українська Діаспора 2013 зробила благодійні грошові внески до Українського Національного Музею в Чикаго і тим самим підтримали збереження української культури в діаспорі.

Джерело: zik.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути