chrome firefox opera safari iexplorer

У Каліфорнії відбувся традиційний Шевченківський вечір

12 березня 2013 о 10:59

10 березня в Українському культурному осередку у м. Лос-Анджелесі штату Каліфорнія відбувся традиційний Шевченківський вечір, де представники української громади вшанували пам’ять великого поета.

Про це повідомляє медіапортал VIDIA.

Концерт відбувався за участі творчих колективів і місцевих українських артистів, також, у дійстві брали участь юні вихованці української школи в Лос-Анджелесі «Рідна школа».

Одним із гостей вечора була Міс Українська Діаспора 2012 Валерія Лосюк. Вона взяла участь у концерті, прочитавши зі сцени поезію Тараса Шевченка.

«Пишаюсь тим, що кожного року у березневі дні скрізь у світі, де б’ється українське серце, вшановують пам’ять генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Мрію, щоб в кожній родині була його книга «Кобзар»! Книга – правди й волі, у якій зібрані перли мудрості, і яка по праву вважається Народною книгою України», – розповіла після концерту Валерія Лосюк.

Нагадаємо, що Валерія Лосюк родом з Чернівців, проживає з Сан-Дієго (Каліфорнія) і є переможницею конкурсу Міс Українська Діаспора 2012, який відбувся 27 жовтня в Чикаго. За словами Валерії, вона прагне бути активною учасницею української громади, тому, нещодавно, брала участь у благодійних заходах разом з українцями в Сан-Дієго (Каліфорнія).

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути