chrome firefox opera safari iexplorer

Створено інтерактивну карту євромайданів

23 листопада 2013 о 21:42

В Інтернеті з'явилася інтерактивна карта, на якій відображені всі міста, що приймають участь в акціях протесту проти рішення влади призупинити процес підготовки Угоди про асоціацію з Євросоюзом, повідомляє DT.UA.

«Створив інтерактивну карту #Євромайдан з усіма містами — учасниками», — пише на сторінці Facebook автор карти Bogdan Tsap.

Згідно з даними карти, в Лондоні, Брюсселі, Парижі, Чехії, Італії та Канаді також планується провести євромайдани. Так, в Лондоні для участі в акції вже зареєструвалися понад 500 осіб, в Парижі — близько 150.

Нагадаємо, акції протесту проти відтермінування підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом заплановані на суботу і неділю, 23-24 листопада, у багатьох містах Європи, США і Канади.

Українців в Польщі кличуть вийти на пікет у Варшаві в неділю, 24 листопада, під Посольство України. Також акції відбудуться у Вроцлаві та Кракові. Берліні акцію збирають також 24 листопада біля Бранденбурзьких воріт. Українці в Італії теж заявили про свій протест проти припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, перший протест відбудеться у Римі.

Український конгресовий комітет Америки закликає українців у Нью-Йорку в суботу вийти під будівлю Постійного представництва України при Організації Об'єднаних Націй. Також акції відбудуться у Пармі і Клівленді, Чикаго, Вашингтоні. Канаді українці збираються в Торонто.

Українці Великобританії збираються в суботу на Парламентській площі в Лондоні. Всіх просять приходити з прапорами України та ЄС. Також українці зберуться в Брюсселі, Відні, Парижі, Лісабоні та Талліні.

Нагадаємо, увечері 21 листопада на Майдан Незалежності прийшли люди, обурені рішенням уряду про припинення підготовки до підписання Угоди з ЄС. Акціюназвали Евромайданом. Окружний адміністративний суд Києва за зверненням Київської міської адміністрації обмежив проведення мітингів і заборонив встановлення наметів в центрі столиці на період з 22 листопада по 7 січня 2014 року.

Аналогічні акції проходять і в інших містах, зокрема у Львові, Харкові, Ужгороді, Дніпропетровську та Донецьку. У Сімферополі 24 листопада пройде мітинг "За стабільність і процвітання. Кримчани за розвиток торговельних відносин з Російською Федерацією".

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути