chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбувся чемпіонат світу з танцювального спорту

25 листопада 2013 о 16:12

У Києві завершився міжнародний турнір з танцювального спорту “Ukrainian Open-2013”, передає УНН.

Головним у рамках турніру став чемпіонат світу WDSF серед дорослих у стандартній програмі танців. Він зібрав на паркеті столичного Палацу спорту 70 танцювальних пар з 22 країн.

Чемпіоном світу став дует з Данії Емануель Валері і Таня Келєт. До числа призерів потрапила німецька пара Сімоне Сегаторі і Анет Судол, а також росіяни Дмітрій Жарков та Ольга Кулікова.

Чемпіони України Юрій Петров та Яна Кожухарь — вихованці тренера Наталії Паші — зайняли на світовому чемпіонаті шосте місце. Вони представляють КСТ “Ніка” міста Симферополя. А ужгородці Володимир Лятов та Вероніка Мишко (тренер Олександра Мишко) посіли 21 місце.

А ось київська пара танцюристів Дмитро Черней та Юлія Лісовська вийшли переможцями у змаганнях WDSF Open Youth Latin, де їхніми суперниками були 52 пари з 7 країн.

У змаганнях світової класифікації категорії WDSF Open Youth Standart кращими серед українців були кияни Роман Редзюк і Єлизавета Басюк, котрі показали 5 результат у суперництві 44 пар, які представляли 7 країн.

Зазначимо, що змагання з танцювального спорту такого масштабу на українській арені за часів незалежності відбулися уперше. По завершенні “Ukrainian Open-2013” сьогодні у Києві проходить Міжнародний конгрес суддів з танцювального спорту.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути