chrome firefox opera safari iexplorer

Українська художниця показує в Києві незвичну керамічну скульптуру — «молочні хмари»

29 листопада 2013 о 13:48

У Щербенко Арт Центрі, що по вулиці Михайлівська, 22в, відкрили виставку робіт молодої української художниці Беати Корн. Свій персональний проект авторка назвала — «Молочні хмари», пише Gazeta.ua.

«Молочні хмари» – спроба перетворення енергетичного потоку в матеріальний. Пояснює свій задум художниця так: «Причини й наслідки циклічного обміну речовин у природі – захоплюючий процес для власної міфологізації світу. Вода, що стає парою; хмара, яка потоками крапель спадає на землю; рослини, що випаровують вологу – складові одного ланцюга, який називається біосферою. Перетворення однієї енергії в іншу наштовхує на роздуми про безперервність живих процесів, де втручання людини – цілком даремне».

gazeta.ua

 gazeta.ua

Беата Корн у 2001-го року закінчила Ужгородський коледж мистецтв. У 2003-му закінчила Львівську Національну Академію Мистецтв (відділення кераміки).

gazeta.ua

 gazeta.ua

Об'ємно-просторову пластику художниця виділила головним засобом у власній творчій системі. Це, як правило, твори декоративного характеру за формою. Іноді художниця навмисно робить акцент на зіставленні контрастних артефактів масової культури з традиційними техніками живопису.

Виставка триватиме до 14 грудня. Щербенко Арт Центр працює з вівторка по суботу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути