chrome firefox opera safari iexplorer

Українські художники встановили новий ціновий поріг «за шкалою Sotheby's»

26 листопада 2013 о 16:48

25 листопада в Лондоні з успіхом пройшов перший в історії аукціон Східно-європейського сучасного мистецтва Sotheby's — Contemporary East. Українські художники, вже не в перше представлені на аукціоні, встановили нові рекорди продажів на торгах дому Sotheby's.

Про це повідомляє Історична правда з посиланням на ArtAgentUkrGallery.

На торгах були представлені 90 лотів — мистецтво художників України, Росії, а також Угорщини, Чехії, Польщі та інших східно-європейських країн. Загальна виручка аукціону склала $ 3,9 млн.

Українським топ-лотом стала безіменна робота Анатолія Криволапа — зимовий пейзаж був проданий за $ 60 750, перевищивши попередню оцінку майже вдвічі.

Топ-лотом торгів стала картина уродженця України Іллі Кабакова Свята 6, яка пішла з молотка за $ 1,547 млн.

Експерти Sotheby's оцінили Східно-європейські торги як успішні. «Багато лотів були продані відповідно з верхнім естімейтом або навіть його перевищенням. Роботи українських художників показали дуже хороші результати, підвищивши свій ціновий поріг „за шкалою Sotheby's“. Все це доводить, що українське мистецтво і мистецтво Східної Європи стабільно залишається в ринковому тренді, і наші клієнти інвестують в нього все з більшим зацікавленням» — прокоментувала сейл Суад Гараєва, фахівець Sotheby's з сучасного мистецтва СНД.

Східно-європейські торги Sotheby's сфокусовані на живопису східно-європейських художників, починаючи з 1980-х і 1990-х рр... і до наших днів. Торги були засновані відповідно до тенденцій міжнародного арт-ринку.

Експерти Sotheby's розглядають Східно- європейський регіон як територію із загальною культурно-історичною спадщиною, що стала місцем для самобутнього сучасного мистецтва світового рівня, на яке є великий попит на міжнародному арт-ринку.

На фото — картина Іллі Кабакова, «Свята 6»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути