chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних в Гурзуфі відомі українські художники відкриють виставку арт-об'єктів

07 липня 2011 о 16:25

9 липня в Гурзуфі відкриється перша спільна виставка арт-об'єктів українського живописця Володимира Будникова і представниці українського актуального мистецтва Влади Ралко.

Всі роботи для проекту Спека створені з 10-міліметрових листів металу і є об'єктами, які роблять прорізи, «свердловини» в небо, через які виражається і формулюється світовідчуття у цьому часовому просторі.

«Головна інтрига полягала в тому, що вибраний нами для роботи „прекрасний простір“ впродовж багатьох років вперто тримався відразу двох своїх реальностей. З одного боку, постійно розвертаючись в ролі південного курорту зі стандартним набором атрибутів для морського відпочинку, з іншого — дивом охороняючи крихку примарну чарівність своєї другої реальності від примусового перетворення в черговий туристичний маршрут», — розповіла Влада Ралко.

Проект Спека буде представлений у гурзуфському центрі сучасного мистецтва Гуга до 31 серпня. Восени виставку покажуть у Києві. Згодом скульптури будуть встановлені в Гурзуфі під відкритим небом.

Роботи українських художників Влади Ралко і Володимира Будникова відомі як в Україні, так і за кордоном.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути