chrome firefox opera safari iexplorer

Українці найбільше хочуть працювати в Європі й Америці, – дослідження

11 листопада 2013 о 10:44

Дві третини офісних співробітників принаймні один раз змінювали місце проживання в пошуках кар’єрних перспектив або переїжджали у зв’язку зі зміною роботи. Тотальна більшість висококваліфікованих українських спеціалістів з вищою освітою (91%) принаймні один раз задумувались про роботу за кордоном.

Про це свідчать дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Так, найбільш популярні для запланованої трудової міграції Європа (63%) і США / Канада (42%). Менш популярними виявились Азія (8%), Південна Америка (5%), Африка (3%), хоча й туди знайшлись бажаючі поїхати.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2013 року.

Відтак, переїхати до Японії і займатись відкриттям філіалу російської фірми – такі кар’єрні перспективи в менеджера із закупок. На нього очікує пошук спецтехніки на складах постачальників і організація відвантаження спецтехніки морським транспортом до Росії. Обов’язковою вимогою є вільне володіння японською мовою. Очікувана зарплата – від $3000 до $4000.

Автомобільний концерн «Toyota» запрошує на роботу інженера-електромеханіка. Майбутнє місце роботи знаходиться в Бельгії, в містечку неподалік від Брюсселю. Перелік вимог до кандидата досить широкий: ступінь бакалавра або магістра в електротехнічній інженерії, трирічний досвід роботи в автомобільній або авіаційній промисловості, досвід роботи з CAD системами, а також готовність до регулярних відряджень. Серед переваг цієї посади – стажування в головному офісі в Японії.

Міжнародна асоціація заводчиків оленів шукає директора зі зв’язків із Росією, який буде мешкати в Іспанії. Його робота буде полягати в перекладі документів з англійської мови на російську, а також в залученні кандидатів для участі в конгресі. Йому забезпечується проживання і харчування, а щомісячно буде виплачуватись зарплата у розмірі 700-800 євро. Вільне володіння англійською і російською мовою обов’язкове, знання інших іноземних мов вітається.

Без досконалого знання англійської мови не обійтися старшому тестувальнику в компанії «Luxoft», адже жити йому доведеться у столиці Великої Британії. Його прямими обов’язками буде створення і тестування програмного забезпечення. Для цього шукачу необхідні досвід роботи на аналогічній посаді, знання протоколів JMS, FTP, SSH, XML, а також розуміння процесів розробки програмного забезпечення. Оформлення візи й релокація співробітника відбувається за рахунок компанії.

Шеф-кухарю грузинської кухні будуть раді в стартапі в Іспанії. Це повинна бути людина, яка вміє поєднувати кілька справ одночасно: йому доведеться організовувати безперебійну й високоякісну роботу кухні, брати участь в розробці концепції закладу та основного меню, а також навчати свою власну команду кухарів. Не дивно, що просять звертатися виключно кандидатів із досвідом роботи за спеціальністю від семи років і від трьох років в ролі шеф-кухаря. Компанія забезпечує офіційне працевлаштування, оплату перельоту й проживання.

Якщо ви комунікабельні, цікавитесь індійською культурою і могли би ділитися знаннями з оточуючими, то цілком можете спробувати себе в ролі гіда. Вашими повсякденними обов’язками буде проведення екскурсій по Гоа та інших штатах Індії. Компанія проводить навчання і надає допомогу в пошуку житла й оформленні бізнес-візи. Переліт оплачується самостійно.

Роботу в Канаді офіс-менеджером пропонує Європейський холдинг. Стартова оплата – від $20 за годину залежно від конкретного робочого місця (приймаючої компанії) та досвіду роботи. Кандидати отримують бенефіси та страховки, передбачені законами Канади і конкретної провінції. Серед обов’язкових вимог – стаж роботи за спеціальністю не менш ніж два роки, середній рівень володіння розмовною англійською мовою. У перспективі можливе оформлення імміграційних документів для всієї сім’ї.

Вивчати китайську, а викладати англійську мову. Така можливість надається викладачам англійської мови, які будуть навчати англійській дітей у початкових школах і дитсадках. Програма «Teach in China» надає безкоштовне проживання, а також триразове харчування й оплату медичного страхування на весь термін участі в програмі. Зарплата виплачується щомісячно в розмірі $320. Термін програми – від шести місяців до року. Квиток на літак в обидві сторони оплачується приймаючою стороною.

Схожа пропозиція діє і для вчителів італійської мови. Продовжити викладацьку кар’єру в Китаї пропонує Східно-Китайський університет транспортних комунікацій (East China Jiaotong University). Ідеальним кандидатом на цю посаду буде комунікабельний викладач, який вільно володіє англійською та італійською мовою, а також має бажання вивчити китайську мову й дізнатись більше про китайську культуру. Приймаюча сторона зобов’язується забезпечити житлом, базовими речами й обіцяє екскурсії по всій країні.

Компанія «Бест Транс Сервіс» оголошує конкурс на позицію інспектор якості продукції. Пропоноване місце роботи знаходиться в Китаї, місті Іу. Майбутній інспектор буде керувати прийманням продукції, контролювати її якість, а також складати щоденні, щотижневі та щомісячні звіти про приймання товарів. Кандидат повинен мати досвід роботи в складській логістиці, ЗЕД, а також знати китайську мову на вищому рівні. Компанія обіцяє 100% компенсацію затрат на переїзд, оформлення візи, оренду житла.

Джерело: zik.ua
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути