chrome firefox opera safari iexplorer

Українці вирахували найбільше число у світі, яким закінчується цифровий ряд

07 листопада 2013 о 17:41

Українці Тарас Єфіменко та Володимир Береговий вирахували найбільше число у світі. Досягнення хочуть зареєструвати у книзі рекордів Гіннеса. Про це Тарас і Володимир розповіли кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

«Кілька років тому вирішили зайнятися власною теорією побудови всесвіту. Дійшли до того, що все у світі має циклічність. Щоб вивести формулу, за якою відбувається циклічність, потрібно було вирахувати найбільшу математичну величину. Займалися цим 3 роки», — сказав Тарас.

«Під час роботи постійно консультувалися із професорами, бо сумнівалися у правильності своїх розрахунків. За всі консультації платили гроші. Їх не шкодували — хотіли бути впевненими у правильності своїх розрахунків. Постійно сумнівалися, бо ми — не математики за фахом», — додав він.
F8265- вирахуване хлопцями число. F — формула виведена ними з числа Грема, яке дотепер вважалося найбільшим у світі, 8265 — надступені.

"Спочатку думали назвати його Юкрейнплекс — на честь України. Та потім вирішили назвати так, щоб цифри були співзвучними зі словами. F – fate, 8 — eight, 2 — two, 6- six, а 5 — «s», бо схоже на цю англійську літеру. В результаті вийшло «fate to Success», що означає «доля до успіху», — поділився Тарас Єфименко.

«Тепер хочемо довести, що цифровий ряд має закінчення і в якійсь точці він обнуляється. Все у світі має свою трансформацію. Коли людина помирає, в неї лишається дитина. По суті людина не вмирає, а починає свій шлях спочатку. Те ж саме відбувається і з цифрами», — додав він.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути