chrome firefox opera safari iexplorer

З 15 листопада в Україну прийдуть заморозки

11 листопада 2013 о 12:50

Цього тижня в Україні очікується поступове зниження температури повітря, зокрема з 15 листопада — до мінусових значень.

Про це повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко на брифінгу в Києві у понеділок.

“В період з 12 по 21 листопада на території України буде переважати область підвищеного атмосферного тиску. Очікується незначне коливання температури повітря. А з 15 листопада вночі температура опуститься і до мінусових значень. А вдень будуть невеликі плюси. Опади, якщо і будуть, то лише місцями і кількість їх буде незначна. Ну а з 25 листопада, враховуючи активізацію північних процесів, ми очікуємо поступове зниження температури до мінусових значень вже і вдень. Також в цей період вже може випадати невеликій сніг”, — сказав Прокопенко.

За його словами, 11 листопада у західних та північних областях пройдуть невеликі дощі, на решті території буде без опадів. Температура повітря становитиме 9-14 градусів тепла, у Криму — до +18, на крайньому заході температура +6 +8.

У вівторок на Прикарпатті, Рівненщині та північних областях місцями пройде дощ. Температура на більшості територій країни становитиме вночі 3-10 тепла, вдень — 7-15. На півдні та Закарпатті — до +15 градусів.

13-14 листопада істотних опадів не очікується. Невеликий дощ можливий лише місцями у східних областях України. Температура вночі становитиме 1-6 тепла, вдень — +7 +12, в Криму до +15.

15-16 листопада також без істотних опадів. Температура вночі коливатиметься від 3 градусів тепла до 3 морозу, вдень — +3 +8.

18-21 листопада переважно без опадів. Вночі так само від +3 до -3. Вдень — 1-7 тепла.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Довкілля

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути