chrome firefox opera safari iexplorer

13 автобусів зі Львова годину простояли на трасі Київ-Чоп, – Корнат

10 грудня 2013 о 12:06

13 автобусів, що вирушили вчора ввечері зі Львова до Києва, понад годину простояли на трасі Київ-Чоп. Інспектори ДАІ не пропускали автобуси, мотивуючи це поганими погодними умовами. Однак згодом транспорт таки виїхав до столиці. Про це ZAXID.NET повідомив один із координаторів обласного штабу Андрій Корнат.

За його словами, по дорозі автобуси зупиняли в Гамаліївці, що біля Львова, у Бродах. «Також були зупинки на Рівненщині. Але тут інспектори ДАІ питали, куди люди їдуть, і бажали щасливої дороги. У Львівській області стояли близько години», – сказав Андрій Корнат.

Він додав, що після того, як на прохання керівника обласного штабу Петра Колодія звернулися до керівника міліції Львівщини Олександра Рудяка, пости ДАІ розблокували рух транспорту.

За словами Корната, правоохоронці казали, що оголошено штормове попередження та спостерігається ожеледиця на трасі. «Мовляв, замітає дорогу під Житомиром. Насправді дорога була нормальна. Перевізники казали, що все добре… Але частина автобусів, почувши про ДАІ, узагалі поїхали через Тернопіль, оминаючи трасу Київ-Чоп», – сказав Андрій Корнат.

Відтак, вчора у Київ зі Львова організовано виїхали ще 700 осіб, не враховуючи людей, що їхали приватним транспортом чи потягами.

«З поверненням з Києва до Львова найскладніше було в неділю, адже до Києва прибула велика хвиля людей. Нам довелося дозамовити ще чотири автобуси на Львів, тобто 234 місця», – сказав Андрій Корнат.

Зазначимо, більшість учасників акції протесту запевняють, що готові перебувати на Майдані стільки, скільки буде потрібно, щоб добитися результату.

Додамо, що в ніч з 9 на 10 грудня силовики зачистили барикади, що знаходилися в районі Верховної Ради та Адміністрації Президента. Однак загалом ніч на Майдані пройшла спокійно.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути