chrome firefox opera safari iexplorer

Через події у Києві до прокуратури надійшло 637 заяв про злочини

05 грудня 2013 о 14:14

На сьогодні органи прокуратури зареєстрували 637 заяв про злочини за подіями 30 листопада – 1 грудня у Києві. Про це повідомив на засіданні Комітету з прав людини заступник генерального прокурора України Юрій Ударцов.

Про це пише у себе на Twitter народний депутат Андрій Шевченко. Нардеп водночас не уточнив, чи є серед цих заяв ті, які подали працівники силових структур.

Також, за інформацією Юрія Ударцова, у подіях суботи-неділі, 30 листопада – 1 грудня, постраждало 5 іноземців.

Загалом, після подій на вихідних у Києві до медичних установ звернулося 242 особи.

Генпрокуратура і прокурора Києва, пише нардеп, не подала жодної інформації про розслідування «дій Корчинського та його провокаторів». Зазначимо, що раніше у міліції припустили, що до провокацій на Банковій причетні члени «Братства» Дмитра Корчинського.

Як інформував ZAXID.NET, Юрій Ударцов також заявляв сьогодні, що три кримінальні провадження відкрито проти працівників міліції у зв'язку з масовими акціями у Києві. Одне з них розслідується головним слідчим управлінням Генпрокуратури за фактом перевищення повноважень працівниками спецпідрозділу «Беркут», інші два — прокуратурою Києва.

Нагадаємо, після відмови уряду Миколи Азарова від євроасоціації 21 листопада по всій Україні розпочалися масові акції протесту громадян. 30 листопада «Беркут» розігнав Євромайдан у Києві. Після цього Арсеній Яценюк заявив, що опозиція вимагає відставки Януковича і уряду Азарова. Згодом міліція повідомила, що силовий розгін мітингувальників з Майдану Незалежності в ніч на 30 листопада було проведено для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят.

З 2 грудня в країні триває всеукраїнський страйк, метою якого є відставка президента Януковича й уряду Азарова. 3 грудня Рада відмовилася відправити Кабмін у відставку, після чого опозиційні фракції заблокували трибуну і президію Ради

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути