chrome firefox opera safari iexplorer

Правоохоронними органами відкрито 64 кримінальних провадження через події у Києві та арештовано 14 хуліганів

05 грудня 2013 о 13:03

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про вчинення 64 кримінальних правопорушень за період з 24 листопада по 3 грудня. Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров на круглому столі 4 грудня.
За словами Татарова, заарештовано 14 громадян за клопотанням органів досудового розслідування.

«Я переконаний, що це не особи, які брали участь у мирних акціях, а особи, які своїми діями порушували громадських порядок і порушували законодавство, зокрема у вигляді хуліганських дій, заподіяння тілесних ушкоджень, пошкодження майна», — наголосив Татаров.

При цьому, за його словами, «слідство має докази їхньої причетності до кримінальних правопорушень», зокрема, відомості свідчень потерпілих, відеозаписи, зокрема з соцмереж. Крім того, в розпорядженні слідства є вилучені речові докази.

«Міністерство робить усе, щоб розслідування проводилося об'єктивно, щоб жодну людину не було незаконно притягнуто до відповідальності, й відповідали лише ті особи, які вчинили правопорушення», — додав він.

Крім того, слідство робить усе, щоб до відповідальності було притягнуто не лише виконавців, а й замовників організації провокації.

Як повідомлялось, 3 грудня Шевченківський районний суд арештував на 60 діб п'ятьох з дев'яти очевидців заворушень біля Адміністрації президента 1 грудня, але які не брали в них участь, проте постраждали від «Беркуту».

Нагадаємо, 1 грудня на Банковій відбулись зіткнення між міліціонерами та молодиками спортивної статури, які разом з бульдозером прорвали кордон міліції біля Адміністрації президента. Опозиція назвала це провокацією

МВС заявило, що у результаті зіткнень під Адміністрацією президента постраждали приблизно 100 міліціонерів. Також того ж дня МВС встановило, що до неправомірних дій біля адміністрації президента причетні понад 300 членів організації « Братство».

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути