chrome firefox opera safari iexplorer

Суд відпустив двох хлопців, яким «шили» напад на АП

05 грудня 2013 о 00:10

Шевченківський райсуд Києва відпустив на волю двох молодих людей із числа тих, яким інкримінують штурм адміністрації президента України на вулиці Банковій.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від «Батьківщини» Роман Ілик.

«Суд завершився. Бояться. Під варту хлопців не взяли. Чому? Тому що відчувають — влада змінюватиметься», — написав він.

За словами Ілика, «колона мітингувальників, яка прийшла під Шевченківський райсуд, вразила навіть правоохоронців, які говорять: «Ми хороші, не чіпайте нас».

«Відчувають, що виженемо суддів, які приймають злочинні рішення. Щиро вдячний кожному мітингувальнику, кожному нардепові, з якими були в суді, всім, хто стояв під Шевченківським судом Києва й обстоював Андрійка й Зозулю! Хлопці на волі. Це головне», – додав Ілик.

Як відомо, Шевченківський райсуд Києва 3 грудня ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці всім дев'ятьом хлопцям, підозрюваним в організації масових заворушень на Банковій біля адміністрації президента 1 грудня.

Нагадаємо, раніше міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов'язаних із захопленнями адмінбудівель та іншими інцидентами, які сталися 1 грудня в центрі столиці. В рамках розслідувань цих проваджень затримано 9 осіб.

В опозиції заявили, що не причетні до штурму Адміністрації президента. Там переконують, що напад на Банкову був провокацією, у якій брали участь «тітушки». Пізніше в МВС заявили, що до нападу були причетні також й члени «Братства» під наглядом Дмитра Корчинського.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути