chrome firefox opera safari iexplorer

За час вступної кампанії в Україні порушили 9 кримінальних справ за хабарі

28 серпня 2012 о 09:27

20 кримінальних справ порушили правоохоронці за результатами цьогорічної вступної кампанії до українських вишів. Серед них 9-ть – за хабарництво. Про це повідомили у Генпрокуратурі. Там кажуть: більше сотні посадовців вже притягли до відповідальності.

Зокрема, за інформацією ГПУ у Сумський державний університет і Луцький базовий медичний коледж були безпідставно зараховані третина абітурієнтів, а у Кривому Розі — порушили права вступників пільгових категорій.

Також там поза конкурсом переводили студентів на безкоштовну форму навчання. За даними ГПУ, цього року до вишів подали документи майже 700 тисяч абітурієнтів.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути