chrome firefox opera safari iexplorer

Проти активістів Євромайданів порушено понад 10 кримінальних справ

18 грудня 2013 о 12:48

За даними ініціативи «Євромайдан SOS», кримінальні справи порушено у Львові, Луцьку, Чернігові, Черкасах та інших містах.
Проти активістів Євромайданів порушено не менше 11 кримінальних справ

Проти активістів Євромайданів по всій Україні порушено як мінімум 11 кримінальних справ. Про це в ефірі 5 каналу повідомила активістка ініціативи «Євромайдан SOS» Ірина Мухіна, повідомляє прес-служба телеканалу.

«Це дуже масова ситуація станом на сьогодні по Україні і в основному це особи, які брали активну участь у місцевих майданах. За різними статтями Кримінального кодексу проти активістів було порушено кримінальні справи у Львові, Луцьку, Чернігові, Черкасах тощо. Точну кількість наразі встановити складно, але за даними „Євромайдан SOS“ можна говорити про як мінімум 11 кримінальних справ», — заявила Мухіна.

Нагадаємо, зокрема, 17 грудня Луцький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для активістки луцького Євромайдану Майї Москвич. Її зобов'язали протягом двох місяців не виїжджати за межі Волинської області, не з'являтися на Театральній площі обласного центру (Євромайдан у Луцьку — ред.) і носити електронний засіб контролю — браслет.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути