chrome firefox opera safari iexplorer

Понад 10 петицій проти влади України розміщено на сайті Білого дому

02 грудня 2013 о 10:17

Як мінімум 11 петиції із закликом до США втрутитися у ситуацію в Україні розміщено на сайті Білого дому, більшість з них з'явилися в останні кілька днів.

Петиція з вимогою застосувати санкції до президента Віктора Януковича та членів Кабінету міністрів набрала понад 100 тисяч голосів ще ніч на 30 листопада, коли у центрі Києва був силою розігнано Євромайдан.

З решти зараз лідирує петиція, яка закликає адміністрацію США вжити заходів для зміни нинішньої влади в Україні мирним шляхом. Наразі вона набрала понад 56 тисяч підписів. Дві інші петиції пропонують більш радикальний варіант втручання — військову інтервенцію США. Кожна така петиція набрала понад 7 тисяч голосів.

На сайті було також розміщено петиції з вимогою ввести санкції проти прем'єр-міністра України Миколи Азарова і членів уряду цієї країни, а також окрема петиція із закликом до санкцій проти українських суддів.

Для офіційної реакції США подібним петиціям потрібно набрати 100 тисяч голосів.

Нагадаємо, масові акції прихильників євроінтеграції у Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом країни про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яке планувалося на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Після того, як Угоду не була підписано, протести посилилися. У ніч на 30 листопада представники спецпідрозділу МВС «Беркут» жорстоко розігнали протестувальників в центрі Києва. За даними медиків, постраждали 35 осіб, сім із них досі у лікарні. Представники країн Заходу засудили жорсткі дії правоохоронних органів.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути