chrome firefox opera safari iexplorer

До уваги подорожуючих у новорічні свята через кордон України

31 грудня 2013 о 10:51

Міністерство доходів і зборів України прогнозує збільшення на третину пасажиропотоку на новорічні та різдвяні свята через кордон нашої держави.  У зв’язку з цим для спрощення перетинання митного кордону нагадуємо правила переміщення товарів через кордон України.

На митних постах для наземного та повітряного транспорту існує двоканальна система пропуску товарів – так звані «зелений» та «червоний» коридори.

«Зелений коридор» призначений для громадян, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо їх ввезення або вивезення. Проходження цим коридором звільняє громадян від заповнення митної декларації.

«Зелений коридор» громадяни мають право обрати у випадках, якщо вони переміщують:

1. Особисті речі:

— два мобільних телефони, одна відеокамера, один фотоапарат, два переносних персональних комп’ютера;

-  спортивне спорядження;

-  особисті прикраси, які були у користуванні;

— одяг, взуття, призначені виключно для власного користування;

-  500 мл туалетної води та/або 100 мл парфумів

— інші товари для особистого користування.

2. Товари, загальна вартість яких не перевищує 500 євро, а вага 50 кг (наземним транспортом) та 1 000 євро (повітряним).

3. Готівкову валюту України або іноземну валюту у сумі, яка не перевищує 10 000 євро (в еквіваленті) на одну особу.

4. Алкогольні напої: горілчані вироби (горілка, коньяк, віскі та інші) у кількості 1 л, вино — 2 л, пиво — 5 л;

5. Тютюнові вироби — 200 цигарок або 50 сигар чи 250 г. тютюну (або 250 г. цих виробів).

6. Продукти харчування для власного споживання на суму, яка не перевищує 200 євро:

-  в упаковці виробника (призначеній для роздрібної торгівлі)  — 1 упаковка або загальною масою не більше, ніж 2 кг кожного найменування;

-  без упаковки – до 2 кг кожного найменування;

— неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання – 1 шт. кожного найменування.

6. Лікарські засоби  у кількості, що не перевищує 5 упаковок кожного найменування на одну особу (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини) або що не перевищує зазначену в рецепті (наявному в особи), виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

Проходження митного контролю по «червоному коридору» передбачає заповнення громадянами митної декларації, а у разі наявності товарів, які перевищують встановлені норми – і сплату податків.

Громадянин обирає «червоний коридор» у випадку, якщо він переміщує:

1.​ Товари :

загальна вартість яких перевищує 500 євро, а вага 50 кг (наземним транспортом), або  вартість яких перевищує 1 000 євро (повітряним);

загальна вартість яких не перевищує 1 000 євро та ввозяться частіше одного разу протягом однієї доби.

2.​ Готівкову валюту України або іноземну валюту в сумі, яка перевищує 10 000 євро (в еквіваленті) на одну особу;

3.​ Домашніх тварин за наявності оригіналів міжнародних ветеринарних сертифікатів країн, з яких походять ці тварини.

4. Якщо пасажир переміщує товари, загальна митна вартість яких не перевищує 500 євро (наземним шляхом) або 1 000 євро (повітряним) та ввозяться особою, яка в’їжджає в Україну  частіше одного разу протягом однієї доби, або товари, загальна митна вартість яких від 500 до 10000 тис. євро (наземним шляхом) або 1 000 до 10 000 євро,  то такі товари оподатковуються ввізним митом у розмірі 10 % митної вартості, податком на додану вартість.

Якщо ж загальна митна вартість товарів перевищує 10 000 євро, такі товари оподатковуються ввізним митом за повними ставками згідно з Митним тарифом України, податком на додану вартість.

Податки нараховуються із розрахунку вартості товарів. Для цього пасажирам слід пред’явити посадовій особі митниці товарні чеки, ярлики та інші наявні цінові документи. Якщо такі документи відсутні, посадові особи митниці визначають митну вартість товарів на підставі цін на ідентичні або подібні товари.

Також повідомляємо, що у святкові дні всі митні пости працюють цілодобово у штатному режимі. Телефони оперативних чергових митниць Міндоходів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути