chrome firefox opera safari iexplorer

Євромайдан: де дізнаватись правду? 7 джерел інформації

08 грудня 2013 о 12:00

В умовах введення цензури на телебаченні та друкованих медіа, а також планомірному знищенні та купівлі олігархами медіа цифрових, дуже важко отримати справедливу та обєктивну інформацію щодо того, що відбувається. Ми відібрали для вас кілька адекватних джерел, яким можна довіряти та які можна читати. 

1) Українська Правда (http://www.pravda.com.ua/) – беззаперечний лідер новин. Час від часу сайт лягає від атак хакерів, і редакція висвітлює новини в своїх соціалках.

2) Громадське ТБ (http://hromadske.tv/) – інтернет-телебачення, включає прямі репортажі з вулиць, в прямому ефірі розповідає, що трапляється, запрошує до студії експертів та громадських діячів. Якщо сайт висить або атакований, використовуйте прямий Youtube-лінк.

3) Ліга.нет (http://news.liga.net/). Адекватно та оперативно пише про перебіг подій.

4) Twitter, Facebook, ВКонтакті. Тут більше неперевіреної інформації, чуток та емоцій, але водночас тут інформація зявляється найшвидше. Відстежуйте повідомлення за тегами #євромайдан. Будьте уважні: чимало ботів та проплачених користувачів можуть тролити вас, поширювати брехню за цим тегом та іншу погану інформацію. Якщо бачите такий – одразу тисність “report for spam” і блокуйте його.

Офіційна сторінка київського Євромайдану: https://www.facebook.com/EuroMaydan

Офіційна сторінка львівського Євромайдану: https://www.facebook.com/euromaidanlviv

Сторінка для тих, хто потребує правової допомоги: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS

5) Euromaidan.eu – цей сайт було піднято за добу. На ньому в живому режимі відображається вся інформація з усіх соціальних мереж, яка публікується з тегом євромайдану. Можна відсортувати фото та відео.

6) Радіо Свобода (http://www.radiosvoboda.org/) – обєктивні новини та живі відеотрансляції.

7) Ustream – живі online-трансляції від людей, які з телефоном передають потокове відео з місця подій. Два найпопулярніші канали – це Aronets (live від народного депутата опозиції) та КПІ-live (лайв від київського студента КПІ, який першим застосував Ustream на євроймадані). Для iPhone можна завантажити Ustream-application.

Якщо у вас є знайомі чи близькі, які не мають доступу до інтернету, або ж не вміють ним користуватись (наприклад, батьки або бабусі-дідусі), рекомендуйте їм стежити за новинами 5-го та 24-го телеканалів. Решта українського телебачення подає перекручену інформацію або взагалі мовчить про ситуацію в країні.

Додавайте в коментарях те, що читаєте ви, і те, чому можна вірити.

Джерело: Inspired
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути