chrome firefox opera safari iexplorer

Євромайдан у столиці зустрів 16-ий ранок, поки все спокійно

07 грудня 2013 о 09:59

Наразі на Майдані незалежності знаходяться близько 1 тисячі мітингувальників.

Сьогодні вже 16-ий день безстрокової акції протесту, яка проходить у столиці починаючи з дня, коли уряд прийняв рішення про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію, передає УНН.

Ранок мітингувальників на площі Незалежності традиційно розпочався з Гімну України, який виконується щогодини.

Продовжуються також виступи громадських та політичних діячів. Мітингувальники слухають музику, танцюють, аби зігрітися.

Ситуація та атмосфера на території Майдану, де перебувають мітингувальники, спокійна. Правоохоронців поблизу не видно.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України вже більше двох тижнів тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест.

Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути