chrome firefox opera safari iexplorer

Євромайдан почав новий тиждень

16 грудня 2013 о 12:02

Чергова ніч протесту на Майдані Незалежності в Києві минула без надзвичайних подій. Зранку на Майдан Незалежності почали сходитися люди, змінюючи тих, які простояли на площі всю ніч.

Уночі на площі перебувало близько 7-8 тисяч протестувальників, за даними «Інтерфакс-Україна».

Частина активістів відпочивала в будівлях Київської міськдержадміністрації та Будинку профспілок, а також у наметах, установлених на території Євромайдану.

Крім того, люди прибирали територію. Деякі грали в шахи й футбол, співали й танцювали.

Традиційно щогодини протестувальники виконували гімн України й молилися.

Упродовж ночі міліція не виявляла якоїсь активності щодо «майданівців», ексцесів не було.

Як передає кореспондент УНІАН, станом на 09:45 на Майдані Незалежності приблизно 5 тисяч людей. Деякі протестувальники, які простояли всю ніч, пішли відпочивати. Їх змінили люди, що прийшли з КМДА, Будинку профспілок, Жовтневого палацу.

Нагадаємо, на вихідних, 14-15 грудня, відбулося чергове народне віче під назвою «День гідності», у Львові яке підтримали тисячі людей. Мета акції – протест проти можливого підписання президентом Віктором Януковичем угоди про вступ України до Митного союзу, що, за твердженням опозиції, може статися 17 грудня, під час візиту Януковича в Росію.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути