chrome firefox opera safari iexplorer

Європарламент сьогодні розгляне резолюцію по Україні

10 грудня 2013 о 11:43

10 грудня у Страсбурзі відбудеться засідання Європейського парламенту, де обговорять ситуацію в Україні та розглянуть резолюцію щодо нещодавніх подій. Про це на прес-конференції заявив голова Комітету парламентської співпраці Україна-ЄС, євродепутат Павел Коваль.

«Сьогодні о 15:00 розпочнеться дискусія у Страсбурзі щодо ситуації в Україні. У нас є спеціальна резолюція, за яку голосуватимуть в середу, 11 грудня. У вівторок ще будуть доповнення до резолюції, але все залежатиме від того, що відбуватиметься на Майдані вночі, яка ситуація буде на сьогоднішній ранок ", — сказав П.Коваль, пише УНН.

Нагадаємо, що після зриву підписання угоди про асоціацію України з ЄС в Україні різко загострилася політична криза. Десятки тисяч громадян взяли участь в акціях протесту з вимогою відставки уряду і президента, позачергових виборів Ради, підписання асоціації з ЄС. Найбільш масові протести проходять у Києві, де 30листопада співробітниками міліції розігнали мирну акцію студентів. 1 грудня в Києві відбулося півмільйонне Народне віче, мітингувальники заблокували Майдан Незалежності, вулицю Хрещатик, захопили будівлю КМДА, спробували заблокувати Кабмін і Адміністрацію Президента. Біля АП на вулиці Банковій стався новий силовий розгін учасників Євромайдану. Постраждали десятки мирних громадян, у тому числі понад 40 журналістів.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути