chrome firefox opera safari iexplorer

На Майдані оголосили мобілізацію. Готуються до «зачистки»

11 грудня 2013 о 13:40

Штаб національного спротиву розповсюдив інформацію про заплановану на 1 годину ночі спецоперацію із зачищення Майдану підрозділами внутрішніх військ та «Беркуту».

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба «Батьківщини».

«У ролі провокаторів виступлять народні депутати від Партії регіонів, яких на даний момент уже змобілізовано для участі в операції», — йдеться в заяві.

«Штаб національного спротиву закликає небайдужих киян прибути на Майдан і своєю присутністю посилити його оборону. Чим більше людей буде на Майдані, тим меншою є ймовірність протиправних дій із боку влади», — сказано в повідомленні.

«Штаб також звертається до засобів масової інформації з проханням залишити на ніч якомога більше журналістів, розглядаючи це як стримуючий фактор, який захистить людей від застосування сили з боку так званих правоохоронців», — повідомили у Штабі.

Як відомо, вночі з 9 на 10 грудня силовики зачистили барикади мітингувальників, що знаходилися в районі Верховної Ради та адміністрації президента.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути