chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині народився малюк-рекордсмен вагою у 6 кілограмів 800 грамів

20 грудня 2013 о 11:36

У Тернопільському обласному перинатальному центрі матері і дитини сталася справді надзвичайна подія — вперше за історію існування закладу (а йому вже кілька десятків років) тут з’явилося на світ немовля вагою 6 кілограмів 800 грамів.

На сьогодні це — абсолютний рекорд України, досі найбільшим новонаро­дженим вважали Артемчика Маштакова з містечка Новоазовка на Донеччині, який народився минулого року вагою рівно 6 кілограмів.

Як з’ясувалося, мама новонародженого–рекордсмена, Тетяна Юрчук із села Темногайці Шумського району, встановила ще й особистий рекорд. Для 36–річної жінки, яка має звання матері–героїні, цей хлопчик став 13–ю дитиною в родині. До речі, попередню дитину вона народила у 2011–му і теж чималої ваги — 5 кілограмів 500 грамів!

Як повідомила кореспонденту «України молодої» заступник головного лікаря з лікувальної роботи Валентина Якимчук, жінка народила природним способом, без оперативного втручання. І породілля, і малюк наразі почуваються нормально, однак лікарям перинатального центру довелося докласти для цього дуже багато зусиль.

«Ми дуже раді, що все закінчилося добре, — каже Валентина Дмитрівна, — і тут справді велика заслуга наших лікарів, бо були дуже серйозні ризики і для матері, і для дитини. Рiч у тiм, що в цієї жінки дуже багато зайвої ваги з усіма відповідними наслідками. Та й така вага новонародженого, з медичної точки зору, не є нормальною. Тому після виписки ми направимо дитину на повне обслідування в обласну дитячу лікарню, щоб виключити будь–які ендокринологічні порушення».

Дай Боже здоров’я маленькому богатирю з Тернопільщини, а також його батькам і всім братам та сестрам!

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути