chrome firefox opera safari iexplorer

Сирну карту України вагою 90 кілограмів створять у Києві

14 жовтня 2013 о 11:17

Україну виріжуть із сиру, повідомили організатори І Національного свята сиру. Карту України створять із пошихонського сиру за підтримки ТМ «Комо». Подібного досвіду в нашій країні ще не було. Поспостерігати за процесом створення сирної карти можна буде 19-20 жовтня на території ВДНГ. Розміром така цікава мапа буде 3 метри, а вагою 90 кг.

«Це цікавий та водночас незвичайний досвід, якого раніше ще не практикували. Така сирна карта – це і смачно, і весело. Буде на що подивитись і що скуштувати», — прокоментували ідею організатори заходу.

Щось подібне і таке ж монументальне вже раніше було, однак не у нас. У 2008-му році американець вирізав із сиру копію відомої картини Джона Трамбалла «Декларація незалежності», а ще раніше — гору Рашмор.

А у 2012-му році на VII-му сирному фестивалі в Росії представили «Сирне чудо» — своєрідна виставка, на якій були показані різні сюжети і персонажі із російського фольклору та історії.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути