chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра обіцяють оприлюднити карту з місцями можливих підтоплень у Києві

27 березня 2013 о 15:34

Завтра, 28 березня, на сайті Київської міської державної адміністрації буде опублікована карта з місцями можливих підтоплень. 

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовий.

«Схему Плану ми зараз аналізуємо, і зробимо це до вечора, і вивішуємо завтра на офіційній сторінці», — пообіцяв Садовий.

Він запевнив, що у міської влади є план дій на випадок виникнення підтоплень у тому чи іншому місці. «Ми його зараз коректуємо. Ми аналізуємо той приток води, який на сьогоднішній день може бути», — зазначив керівник департаменту. Він допускає, що локальні проблеми з підтопленням можуть бути, зокрема, у Голосіївському та Святошинському районах.

«Якщо брати територію Русанівських садів, після аналізу підйому води, можливо, ми будемо людей переміщати в інші місця», — додав Садовий.

Він зазначив, що карта можливих підтоплень складена з урахуванням проблемних місць, де виникали підтоплення у минулі роки. «Ми знаємо ці місця, відповідно, ми будемо працювати з людьми, визначаємо, куди їх можна переселити, якщо буде необхідність», — прокоментував Садовий ті заходи реагування, які розробляє міська влада.

За його словами, зараз готується спецтехніка для відкачування води, а в районах формуються оперативні бригади швидкого реагування, які будуть чергувати цілодобово.

Водночас Садовий зазначив, що навряд чи під час найближчого потепління доведеться когось евакуювати через підтоплення. За його словами, вже є акти про готовність каналізаційних стоків до роботи, і ведеться перевірка стану зливових систем. Він також наголосив, що все залежатиме від того, які в подальшому будуть температури.

На запитання журналістів, який обсяг води цього року очікується в Києві навесні, Садовий відповів: «Обсяг води у тому році був значно менший. Цього року ми очікуємо збільшень, ну, може, вдвічі точно».

Представник київської влади пообіцяв, що киян будуть інформувати про ситуацію з таненням снігів: «Повірте мені, у нас не буде такого більше, що люди не розуміють, що відбувається. Весь аналіз, вся інформація буде видана повністю. І ми будемо працювати».

Нагадаємо, що сьогодні голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов призначив чиновника, який буде відповідати за ситуацію у столиці у випадку повені після різкого потепління на початку квітня. Зокрема, відповідальним став директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовий.

Також зазначимо, що вчора фахівці Київського еколого-культурного центру заявили, що сильні снігопади у Києві можуть викликати масштабну повінь у місті, коли сніг почне танути. «Є дуже висока ймовірність, що після 20 квітня можна чекати повені. Якої повені — 3, 5 або 10 метрів — поки що сказати важко, але повінь буде», — заявив у коментарі ВВС Україна директор центру Володимир Борейко.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути