chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві створили мобільну карту ресторанів, де не курять

28 лютого 2012 о 11:38

Для столичних мешканців та гостей міста розробили мобільну версію google-карти кафе та ресторанів, де не курять для телефонів.

Про це повідомляє прес-служба Інституту медіа права.

Щоправда, поки що додаток доступний лише для айфонів – «Smoke Free» є у вільному доступі на AppStore.

«Цей додаток – вияв активної позиції за здорове довкілля без тютюнового диму. Основне завдання додатку – сприяти користувачам iPhone у пошуку закладів харчування, вільних від сигаретного диму. Зараз ми зібрали 100 закладів по всьому Києву, де ви можете випити чай чи каву, перекусити, відпочити чи провести ділову зустріч», — розповів керівник компанії-розробника Alterplay Слава Буштрук.

Він наголосив, що фахівці планують регулярно оновлювати каталог закладів і розраховують на допомогу самих користувачів.

«До нас приєднались уже мешканці із інших міст України, і з їх допомогою найближчим часом плануємо запустити карти-додатки для інших міст», — сказав Буштрук.

За словами координатора проекту «Київ без тютюнового диму» Олени Дуб, люди самі надсилають адреси вільних від куріння ресторанів і наголошують, що це дійсно для багатьох дуже важливо.

«Це й не дивно, бо згідно з останнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології 81% мешканців Києва підтримують прийняття закону, який би повністю заборонив куріння у кафе, барах і ресторанах», — додала вона.

Google-карта «Тут не курять» існує вже рік і містить понад 100 адрес кафе, барів, фастфудів і ресторанів Києва, повністю вільних від тютюнового диму.

Особливість цієї карти в тому, що кожен охочий може допомогти у її наповненні – для цього просто потрібно надіслати адресу закладу, в якому взагалі не курять, на вказану електронну скриньку.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути